Blagovna znamka

Blagovna znamka podjetja – ali je potrebna pri internetnih poslih

 

Če se morda kdo še ne zaveda kako velik pomen ima blagovna znamka na katerikoli posel, bi moral na to temo vsekakor pridobiti nekaj informacij. Tudi če se ukvarjate s poslom kot „one man band“, bodisi da je to online ali pa offline posel.

Na temo, kaj pomeni blagovna znamka za podjetje, za posel, sem se udeležil predavanja, ki ga je pripravil Podjetniški inkubator Kočevje, temo pa je predstavila strokovnjakinja za razvoj blagovnih znamk, ga. Metka Hrovat, iz Brand Trust GmbH.

 

Branding3
Tale blagovna znamka vam je zagotovo poznana.

 

Ker je moj namen dati pametne informacije vam, ki želite s pomočjo interneta priti do osnovnega ali do dodatnega zaslužka, sem se seminarja udeležil predvsem zato, da preverim, ali vam svetujem pametno, ko dostikrat poudarjam, da je treba „brandirati“ svoje ime. Seveda sem dobil glede tega 100% potrditev. Pa ne samo to. Tudi sam sem zvedel veliko novega in dobil tudi nekaj idej, kako popraviti nekatere svoje napake in izboljšati svoj nastop na trgu.

 

Kaj predstavlja blagovna znamka

Dobra blagovna znamka namreč ne pomeni le lepega logotipa, kot nemara mnogi mislijo. To je celovita slika podjetja, izdelka ali posameznika. Pa ne takšna kot si vi mislite, da jo kažete, temveč takšna, kot vas vidijo vaše potencialne stranke. Ravno zaradi tega tudi online posla ne morete delati kar tako, z levo roko. Znanje, ki ga pridobite, orodja, ki jih uporabljate za svojo aktivnost, informacije ki jih delite in ne nazadnje izdelki ki jih promovirate morajo imeti za potencialne vaše stranke takšno vrednost, da bodo postali vaše stranke. Pa ne samo kot kupci, predvsem se morate potruditi, da bodo postali vaši sledilci, da vam bodo zaupali. Ko bodo kot sledilci ugotovili, da predstavlja vrednost, ki jo delite, za njih korist, boste dosegli tudi to, da merilo za nek nakup ne bo več le cena.

Branding1
Kako pomembna je blagovna znamka za kateri koli posel je bilo predstavljeno na seminarju. Tudi zato se splača obiskovati seminarje.

 

Blagovna znamka je, kot lahko vidite eno od zelo pomembnih marketinških orodij v online in v offline poslih. Žal moram še vedno uporabljati besedi offline in online, predvsem zaradi razumevanja, čeprav velikih razlik med njima pravzaprav ni.

Kako pa ustvarite iz sebe blagovno znamko, če se ukvarjate z online marketingom. V angleščini velja pravilo „BBB“ (Building the list, Bloging and Broadcasting). To pomeni, da z oglaševanjem zgradite listo svojih potencialnih strank, potem pa z vsebinami, ki jih objavljate na svojem blogu in jih redno pošiljate svoji listi preko e-mailov ustvarite z njimi odnos zaupanja. Ko ta odnos ustvarite, pa lahko tem ljudem predstavite tudi storitve ali izdelke, ki jih lahko kupijo. Bodisi, da so to vaši izdelki, ali pa izdelki drugih, če se ukvarjate z promoviranjem partnerskih programov. V obeh primerih vam bo pri uspešnosti zelo pomagala vaša blagovna znamka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.