Psihologija prodaje

Psihologija prodaje na spletu

Psihologija prodaje je eden od bistvenih elementov, da boste tudi vi uspešni v svojem poslu. Ne glede na to ali delate ofline ali online, ali prodajate svoje izdelke ali storitve, ali pa izdelke in storitve drugih. Vedeti je treba predvsem, zakaj ljudje nekaj kupujejo.

Pomembno je da se zavedate, da ljudje kupujemo večinoma zaradi čustev in ne toliko zaradi potreb. Kupujemo, ker nam je nekaj všeč, ker si to želimo. Velikokrat tudi zato, ker imajo to tudi „vsi drugi“. Čustva so tisti sprožilec, ki največkrat odločajo o nekem nakupu, Seveda pa se nakupi potem večinoma upravičijo z različnimi racionalnimi razlogi in logiko. Recimo: „Kupil sem, ker nujno potrebujem“, „Kupil sem, ker sem dobil zelo poceni!“ in podobno.

psihologija-prodaje2
Danes nakupujemo drugače kot nekoč, drugačna je tudi psihologija prodaje in zato je drugačen tudi način prodaje.

 

Če vam je ta psihologija prodaje znana in tudi delujete na podlagi tega spoznanja, s katerim se večinoma strinjajo tako psihologi kot tudi tržniki, ste na dobri poti.

Kljub temu pa je vseeno večina tržnikov in tudi prodajnih treningov usmerjena bolj na racionalne pristope in logični prodajni proces. Morda preprosto zato, ker ne poznajo rešitev, kako uporabiti ta spoznanja.

Verjetno ste tudi vi opazili, da se je v zadnjem obdobju vse okoli nas zelo spremenilo. Da, tudi način prodaje je drugačen. To sicer ne pomeni, da stare strategije in tehnike niso več uporabne, vendar pa same ne zadostujejo več. Da se boste dobro odrezali v sedanji konkurenci boste preprosto morali poseči po sodobnih prodajnih pristopih, ki upoštevajo tudi to, kar pravi psihologija prodaje.

 aiop468-60-2

 

Celovit marketinški pristop

Pravilno zasnovan in celovit marketinški sistem je zagotovo najboljše kar vam lahko ta trenutek ponudi internet. Z nekaj dodatnega izobraževanja in z zelo majhnimi stroški lahko pridete do orodij, ki vam bodo omogočala stalno interakcijo z vašimi potencialnimi strankami. Na ta način boste zgradili z njim odnos zaupanja, ki bo posledično pripeljal do večje prodaje in do več strank.

Danes na internetu ni več dovolj, da imate samo všečno spletno stran, ali pa samo listo vaših strank, ali pa, da postavite vaše izdelke na Facebook stran. Kot sem že omenil, mora biti pristop celovit. Mora vam omogočati stalno komunikacijo z ljudmi, ki jih zanima prav vaša ponudba in avtomatizacijo nekaterih postopkov.
Poglejte si ta video, predvsem kaj pravi marketinški strokovnjak Aleš Lisac v tretji točki.

 

 

Nekaj več o orodjih, s katerimi si boste pomagali zgraditi tak sistem si lahko ogledate TUKAJ.

Za delo na internetu pravijo, da ga je treba delati pametno. Če boste upoštevali kaj pravi psihologija prodaje, pa vam bo to veliko lažje doseči.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.