Spletna prodaja je učinkovita če poznate tole

Kako bo postala vaša spletna prodaja zares učinkovita

Ali veste, kateri dve stvari morate nujno poznati, če želite, da bo vaša spletna prodaja zares učinkovita in s tem vaš zaslužek na internetu tak, kot si ga želite?

Naj vas vprašam drugače. Kateri dve stvari mora poznati vsak, ki hoče nekaj prodati in zaslužiti, ne glede na to:

  • kaj dela,

  • kje dela.

 

Ja, prav imate, dobro mora poznati:

  1. Svoj izdelek, ali storitev

  2. Svoje stranke

 

Spletna prodaja - orodja
Spletna prodaja je najbolj učinkovita, ko dobro poznate svoj produkt in svoje stranke

 

In to poznamo tisti, ki imamo svoje delavnice, studie, trgovine. Pa tudi tisti, katerih delo je spletna prodaja, ne glede na tržno nišo ali način dela.

Se s tem lahko strinjate? Mislim, da se.

Predvidevam, da tudi vi ne bi kupili nečesa pri nekomu, ki tega nima, ali pa ne ve česa si vi želite in, če pri nakupu morda potrebujete tudi pomoč.

Najbrž tudi vi ne kupujete cvetličnega aranžmaja v slaščičarni in ne tortic v cvetličarni. Pa naj to služi le kot primer, saj veste kaj mislim, kaj ne?

 

 

Poznavanje izdelka ali storitve je najbrž lažji del. Izdelek ste morda:

  • naredili

  • storitev ste se naučili opravljati (vodovodar ipd.)

  • izdelek ali storitev ste kupili in ga uporabljate

 

V teh primerih zagotovo produkt dobro poznate in lahko pomagate svojim kupcem z najrazličnejšimi nasveti ali pojasnili. Ampak to je šele pol posla.

Druga polovica pa je poznavanje svojih idealnih strank. Strank, ki jih zanima točno naš produkt. Če imamo svoje delavnice, studie, trgovine, potem nas stranke obiskujejo, se z njimi pogovarjamo in spoznavamo, zvemo kaj jih zanima, kako jim lahko pomagamo. Tudi tisti, ki prodajajo od vrat do vrat, ali po telefonu, vzpostavljajo kontakt s svojimi strankami na posebne načine. V obeh primerih se med kupci in strankami vzpostavi nek odnos.

Če znamo vzpostaviti dober odnos, potem smo zmagovalci.

Več o tem si lahko pogledate v tej BREZPLAČNI video seriji.

 

Kako pa v primeru, če je v igri spletna prodaja?

Pri produktih ni dosti drugače, kot v prej omenjenih primerih. Najbolj jih poznamo, če jih naredimo, ali pa, če smo jih kupili in se jih naučili uporabljati.

Da pa pridemo do potencialnih strank, ki jih zanima natančno naš izdelek in da vzpostavimo z njimi nek odnos, pa nam služijo orodja, ki sem vam jih na teh straneh že večkrat omenil.

Ti dve orodji pa sta spletna stran in avtoresponder.

 

 

Naj ponovim zakaj gre. Spletna stran je v bistvu naša trgovina, kamor ljudje pridejo. Bodisi sami od sebe, bodisi na naše povabilo. Tam jih čakajo vsebine, ki smo jim jih ponudili.

Če te ljudi vaša vsebina zanima, bodo preko enega izmed orodij, ki ga vsebuje avtoresponder, postali vaše potencialne stranke. Z drugim orodjem avtoresponderja, pa boste začeli z njimi komunicirati in vzpostavljati dober odnos.

Na koncu pa se zgodi še veliki finale, spletna prodaja.

Kot vidite nič drugače kot v bolj poznanem, realnem podjetništvu, le da so bila zato izdelana posebna orodja, ki jih „zahteva“ spletna prodaja.

 

In naj za zaključek ostanem pri primerjavi.

Tako kot v t.i. realnem podjetniškem svetu, bo tudi spletna prodaja zahtevala, da si ta orodja priskrbite, jih kupite ter se jih naučite uporabljati. Bistvena razlika je le v tem da so spletna orodja (spletna stran in avtoodzivnik) bistveno, bistveno cenejša, izobraževanja pa veliko lažje dostopna in bolj učinkovita.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.