Uresničite svoje sanje

 

 

Nikoli ne pozabite na svoje sanje in ne odstopite od njih

 

Na strani Internetni posao sem naletel na zelo zanimiv članek Bernarda Matića „Nikoli ne pozabi na svoje sanje in ne odstopi od njih„. Ker članku ni kaj dodati, ga bom, zaradi lažjega razumevanja, samo prevedel in priredil v slovenščino.

 

Odločite se živeti svoje sanje
Odločite se živeti svoje sanje

 

Eden od najvažnejsih pogojev za uspeh v življenju se glasi :“ Nikoli ne pozabi na svoje sanje in ne odstopi od njih!“

 

Tisto, v čemer se uspešni ljudje razlikujejo od neuspešnih je dejstvo, da uspešni ljudje nikoli ne pozabijo na svoje sanje in cilje in od njih ne odstopajo. Nikoli ne odstopajo od tistega kar resnično želijo doseči in ravno zaradi tega pravila v življenju tudi uspejo.

 

Ključ do uspehaje, da imate sanje, vizijo.
Ključ do uspeha je, da imate sanje, vizijo.

 

V nadaljevanju besedila bom podal natančne zaključke o tem, kako važno je da nikoli ne pozabite na svoje sanje in kako pomembno je, da od njih nikoli ne odstopite, če želite postati uspešni. Ker je glavna tema tega bloga internetno delo, bo fokus teme na poslovanju, čeprav se lahko te metode uporabijo na katerem koli področju življenja.

 

 

Zakaj večina ljudi tako zlahka opusti svoje sanje?

 

Pravzaprav je neverjetno, kako veliko je število ljudi, ki so opustili neki posel in s tem svoje sanje, ne da bi, najprej sebi, potem pa tudi samemu poslu dali pravo priložnost za uspeh. Vedno se se spraševal, zakaj je temu tako.

 

Sanje premagajo vse
Dovolj močne sanje vam pomagajo iz nemogočega narediti mogoče.

 

Osebno namreč ne vidim nobenega smisla, da se nekega posla lotim in ga potem opustim, še preden se prepričam, da ta posel resnično morda ni zame. Da pa bi bil 100% prepričan, ali mi ta posel odgovarja ali ne, ali se mi splača, da se mu popolnoma posvetim, pa je potrebno minimalno 3 mesece časa, da „izvrtam“ vsa mogoča dejstva za in proti.

 

Kot vožnja s kolesom

 

Izvajanje uspešnega posla lahko primerjam z vožnjo s kolesom.

 

Če hočete, da se VAŠE kolo premika naprej, MORATE VI obračati pedale. Nihče ne bo tega naredil za vas! Sedaj pa poglejte zelo enostaven in očiten primer, kako važen je izrek „Nikoli ne pozabi na svoje sanje in ne odstopi od njih“. Pomislite malo, kolikokrat ste kot otrok padli s kolesom, preden ste ga bili končno sposobni voziti samostojno. Prevečkrat, mar ne? Sedaj pa se spomnite, kaj ste naredili po vsakem padcu s tega kolesa. Ste odstopili? Ste opustili svoje sanje? Ali ste morda ponovno „zajahali“ to isto kolo? Prepričan sem, da je velika večina vas po padcu vstala, ponovno „zajahala“ kolo in se nazadnje samostojno odpeljala z njim in s tem izpolnila svoje sanje. Na svojo veliko radost in veselje vaših staršev.

Enako metodo je potrebno uporabiti tudi kadar gre za posel.

 

Uresničite sanje
Sledite svojim sanjam, naredite vse da se vam sanje uresničijo

 

Vsakič ko padete s kolesom, ga „zajahajte“ spet in spet, ne odnehajte, dokler ga ne boste znali voziti.

 

Tako se naredijo zmagovalci! Tako se izpolnjujejo sanje! Zelo enostavno, kaj ne?

 

Verjemite vase. Življenje je samo eno. Mrtvi boste mnogo dlje, kot boste živi! - Zig Ziglar

 

Kakor je rekel legendarni Zig Ziglar: „Življenje je prekratko, da bi ga zapravili. Vzemite najboljše kar vam življenje nudi. Verjemite vase in v svoje sposobnosti! Če vi ne boste verjeli vase, zakaj bi verjel nekdo drug? Samo vi imate to moč da živite življenje iz svojih sanj. Nihče vam tega ne more vzeti! Vi ste edini odgovorni za svoje življenje. Vedno imejte na umu, ne glede ali ste bogati, revni, ali pa nekje v sredini, da je to VAŠ izbor. VI ste tisti, ki ste to izbrali. Nikoli ne krivite drugih za svoje neuspehe in napake, ker tako naredite sebe nemočnega.

 

Imejte velike sanje, postavite visoke cilje in jih objavite!

 

V zadnjih letih, v teku svoje internetne kariere sem v razgovorih s poslovnimi sodelavci in potencialnimi klienti opazil, da jim postavljanje visokih ciljev in sanj predstavlja enega od največjih problemov, lahko rečem celo strahov.

 

Sanje in cilji morajo biti visoki
Imejte velike sanje, postavite si visoke cilje

 

Na prste ene roke lahko preštejem tiste, ki so imeli postavljene visoke sanje in cilje in jim je bilo to popolnoma jasno. Mnogi od njih so me gledali kot norca, ko sem jim rekel, da je prav postavljanje in objavljanje visokih ciljev in sanj pravzaprav edina mogoča pot, da te cilje tudi uresničijo. Tukaj so razlogi za to:

Celo življenje so vas učili, da živite povprečno, da sprejmite povprečnost in se sprijaznite z njo! Da, vem, tudi mene so.

 

To je najbolj neumen nasvet, ki sem ga dobil v življenju!!!

 

Resnica je popolnoma drugačna. Da bi uspeli v življenju si moramo postaviti visoke cilje in sanje, te cilje pa si moramo tudi strastno želeti izpolniti. Moramo se naučiti upravljati s svojim umom, namesto da um upravlja z nami.

 

Sanje se ne uresničijo same. Uspeh ne pride sam. Vi ga morate poiskati!

 

Morda mislite, da bo uspeh prišel sam od sebe, kakor pravimo, da vam bo padel z neba, ne da bi vi dali vse od sebe. Oprostite, če vas bom morda razočaral, ampak hudo se motite.

 

Ali veste kateri je najlažji način da postanete uspešni?

Pazite sedaj, siguren sem, da na to niste pomislili. Najlažji način da postanete uspešni je, da sledite tistim, ki so že uspešni! Razen tega, da so že uspešni, so ti ljudje tudi izredno pozitivno usmerjeni, za vaše življenje in za vaš uspeh pa je odločilno, da ste obkroženi z pozitivnimi ljudmi.

Vidite smisel v tem? Morali bi ga videti. Vse kar so ti ljudje naredili, lahko naredite tudi VI. Da, prav VI, ki sedaj berete ta tekst.

 

Edino vprašanje je, kaj vse ste Vi pripravljeni narediti, da pridete tja, kjer oni že so?

 

Sledite tistim, ki so ze uresnicili svoje sanje
Delajte in učite se od tistih, ki so že uresničili svoje sanje

 

Nikoli ne pozabi na svoje sanje in ne odstopi od njih“: Zaključna beseda!

 

Dal sem vse od sebe, da vam na najbolj enostaven način predstavim kako važen je stavek „Nikoli ne pozabi na svoje sanje in ne odstopi od njih„ in kako močna je vaša pripravljenost „umreti“ za uspeh. Ne obstajajo nobene bližnjice do uspeha. Zavihati je treba rokave in začeti delati.

Z branjem tega članka ste naredili prvi korak k uspehu in zato vam želim čestitati od srca.

 

In sedaj, začnite z delom!

 

Kot pravi gospod Brian Tracy: Več kot se učiš, več boš lahko zaslužil!

 

Za vaš uspeh!

Bernard Matić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.