Barcolana in spletni marketing

5 lekcij za spletni marketing, ki jih prinaša ogled Barcolane

Kaj imata skupnega spletni marketing in Barcolana? V nedeljo sem si z morja ogledal tradicionalno, že 48. po vrsti, Barcolano, eno od najbolj množičnih regat na svetu, ki je za vsakega jadralca prav posebno doživetje. Seveda med samo regato nisem niti slučajno razmišljal o poslu, temveč sem se zgolj prepustil užitku. Pri skoraj dveurnem povratku proti domu, pa so mi misli le preskočile na mojo vsakodnevno delo in poskušale poiskati povezave in nauke. Tole so le osnovne misli, saj bi bil sicer članek občutno predolg.

barcolana-in-spletni-marketing
Nekateri dogodki so vrhunski le zaradi pravilnega pristopa pri organizaciji. Tudi za spletni marketing velja popolnoma enako.

 

Lekcija št. 1 - Ideja, realizacija, vztrajnost

Kdaj se je porodila ideja o Barcolani sicer ne vem, je pa leta 1969 bila izvedena prva, ko je sodelovalo zgolj 51 jadrnic. Koliko naporov so vložili organizatorji, koliko so storili napak v tem času je znano le njim. Vendar če ne bi ideje realizirali in bili vztrajni, ne bi dosegli, da se te regate v današnjem času udeležuje blizu 2000 jadrnic s približno 20.000 člani posadk in 300.000 obiskovalcev. Si znate predstavljati, koliko se na tem dogodku obrne denarja.

Realizirajte svoje ideje in bodite vztrajni. Le tako bo vaš posel napredoval in vam prinašal rezultate. Ne bodite neučakani. Če boste prehitro vrgli puško v koruzo svojemu poslu, tudi če je to spletni marketing, sploh ne boste dali priložnosti, da vam prinese zaslužek.

Barcolana in spletni marketing

Uživajte ob posnetkih z Barcolane 2016 in razmislite o pravilnosti navedenih lekcij.

 

Lekcija št. 2 – Bodite zmagovalec

Zmagovalec ste lahko le, če se boste za to tudi sami potrudili. Naš jadralec Vasilij Žbogar je po osvojitvi olimpijske kolajne dejal, da te kolajne ni „naredil“ na olimpijskih igrah, temveč doma na treningu. Nič drugače ni niti pri Ronaldu, Messiju ali vseh drugih športnikih, če omenim samo njih. Na Barcolani zmagajo le najboljše jadrnice v svojih kategorijah. To pa zato, ker so dobre jadrnice in ker jih upravljajo izučene posadke. Enako je tudi na drugih področjih, vključujoč posel.

Zato se tudi vi potrudite maksimalno, da boste  zmagovalec v svoji kategoriji.

Da boste to dosegli pa vam bodo v pomoč pripomočki za delo in znanje.

 

Lekcija št. 3 – Pripomočki

Ali si znate predstavljati da zmaga regato posadka, ki ima zelo slabo jadrnico? Ali pa je morda sploh nima??? Jaz tudi ne! Tako tudi vi ne boste mogli zaslužiti na internetu, če boste delali z neprimernimi orodji ali če mislite, da vam lahko uspe celo brez njih.

Pridobite si ustrezne pripomočke za delo. Za brezplačen nasvet o teh orodjih me lahko kontaktirate na gorazd.svete@gmail.com.

aiop468-60-2

 

Lekcija št. 4 – Usposobljenost

Ali si znate predstavljati da zmaga regato posadka, ki ni vešča pri vodenju jadrnice? Ali pa, da teh veščin sploh nima??? Jaz tudi ne! Tako tudi vi ne boste mogli zaslužiti na internetu, če se ne boste pozanimali in naučili kaj na internetu sploh deluje in kako.

Pridobite si ustrezno znanje in veščine. Za brezplačen nasvet, kako in kje do znanja in veščin me lahko kontaktirate na gorazd.svete@gmail.com.

banner-lezec-spletnaakad

 

Lekcija št. 5 – Notranja izpopolnjenost

Verjetno ste ravno pri športnikih največkrat videli veselje ob njihovih zmagah. Prepričan pa sem, da se v tistem trenutku niso veselili denarja, ki so ga z zmago zaslužili. Njihovo navdušenje velja temu, da so dosegli svoje cilje, svoje sanje. Finančna nagrada pa je le še posledica tega.

Vsi delamo svoje posle, da bi na koncu tudi nekaj zaslužili. Vendar boste do tega veliko lažje prišli, če boste delali tisto kar vas veseli. Tako boste veliko lažje premagovali ovire, ki jih boste srečevali na poti do vašega cilja. Kljub vsemu pa smo ljudje narejeni tako, da dostikrat potrebujemo pomoč v obliki motivacije, saj se vse prepogosto predajamo malodušju ob neuspehih, ki zagotovo pridejo. Dobro veste, da tudi športniki posegajo po pomoči raznih motivatorjev in ni razloga, da bi bilo v poslu kaj drugače. Če niste samozavestni, če ne zaupate sebi in tistemu kar prodajate ne boste mogli uspeti.

 

einsiedler-1-copy_20151217144618

Če pri svojem poslu uporabljate spletni marketing boste do pripomočkov in veščin prišli veliko lažje, hitreje in ceneje kot pri drugih oblikah, pri drugih točkah pa ni razlike, ne glede na to s čim se ukvarjate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.