6 razlogov, zakaj so poslovne vizitke še vedno nujne

Poslovne vizitke so še vedno učinkovit del vašega marketinga

 

Zakaj omenjamo poslovne vizitke na mestu, kjer sicer večinoma govorimo o internetnem marketingu? O njih govorimo tukaj zato, ker so del celovite predstavitve našega podjetja. Tako kot so to tudi naša spletna stran, pa FB stran, morda video vsebine na YouTubu, ali katerakoli prisotnost na ostalih mestih za promocijo.

Sodobni tržniki so poslovne vizitke spremenili v učinkovito orodje za komunikacijo s svojimi strankami in s tem za prodajo svojih produktov. Z njimi namreč lahko naredite odličen in zelo hiter prvi vtis na ljudi, ki jim boste svojo poslovno vizitko izročili.

 

Izročanje vizitk
Več vizitk kot boste razdelili, več poslov in s tem zaslužka se vam obeta. Vizitke pa so tako poceni.

 

Kljub napredku tehnologij so poslovne vizitke v nekaterih priložnostih praktično nenadomestljive. Večina podjetnikov in tržnikov jih ima vedno pri roki in jih ob vsaki priložnosti izročajo ljudem, ki bi lahko bili njihovi kupci. Še posebno pa so koristne za promocijo in pospeševanje prodaje na sejmih, na različnih poslovnih srečanjih ali seminarjih ali celo na neobvezni kavici.

Poslovne vizitke so lahko, verjeli ali ne, ključen del vaše blagovne znamke in lahko pomenijo za vas tisti majhen, a pomemben korak pred konkurenco. Na njih ne boste našli več zgolj kontaktnih podatkov, kot na primer, telefonsko številko, naslov in elektronski naslov. Dobri poslovni strategi jih oblikujejo tako, da naredijo odličen vtis in ustvarijo zaupanje v vaše podjetje. Prav vsak element, barva, pisava, slogan, logotip in slika, pa kot celota ustvarijo želeni vpliv na prejemnika in na njegovo odločitev.

 

Vizitke pri online poslih
Imate internetni posel? Tudi v tem primeru so vizitke izjemno koristne.

 

Morda tega ne boste verjeli, ampak glede na podatke raziskav, si kar 72% ljudi oblikuje mnenje o nekem podjetju na podlagi njegove poslovne vizitke. Za vaše stranke je namreč poslovna vizitka izložba, skozi katero vidijo vaše najpomembnejše produkte ali dejavnost. Hkrati pa je lahko tudi opomnik za nek izdelek ali storitev, ki bo rešil njihov problem in ga bodo prej ali slej kupili. Si torej lahko predstavljate, koliko prodaj izgubljate, če je vaša vizitka slabo in neprepoznavno oblikovana ali natisnjena na slabem papirju. Ali pa, joooj, če je celo nimate.

 

Zato si poglejmo 6 razlogov, zakaj so vizitke še vedno tako pomembne.

 

  1. Enostavnost posredovanja kontaktnih podatkov

S poslovnimi vizitkami bomo ljudem najlažje posredovali kontaktne podatke našega podjetja. Ti pa so ključni za naše stranke. Tako nove, kot že obstoječe. Vizitko lahko ljudje spravijo v denarnico, žep ali predal, kjer jim bo vedno pri roki. Nekateri boste rekli, da je to zastarelo. Da se zdaj kontakti delijo preko mobilnih telefonov. Pa ste prepričani, da to obvladajo vse vaše stranke? Ali ste se kdaj vprašali, kako hitro se ti podatki pri strankah izgubijo? Poleg tega pa lahko na svojo vizitko vključite tudi QR kodo. Tako bo prenos na telefon vaše stranke hitrejši, stranka pa bo imela dva vaša kontakta. Digitalnega in fizičnega.

 

Osebni stik in vizitka
Vizitka lahko služi kot odličen opomnik za dogovore, sklenjene na osebnih srečanjih vseh vrst.

 

  1. Osebni stik

Prepričan sem, da veste, da je osebni stik še vedno zelo pomemben. Medsebojna fizična zaznava, topel stisk roke, povezovanje s pogovorom v prijaznem okolju so za posel nenadomestljivi elementi. Izročitev papirnate vizitke ima še vedno povsem drugačno simboliko kot deljenje kontaktov v digitalni obliki. Se strinjate? Prav zato je tudi izjemno pomembna kakovost vaše vizitke. Zato izdelave vizitk ne jemljite „z levo roko“, kot nekaj samo po sebi umevnega ali celo nepotrebnega. Kakovost oblikovanja in tiska namreč povesta stranki, kako profesionalni ste, kakšen je vaš odnos do nje.

 

  1. Hiter prvi vtis

Če ste podjetnik ali tržnik si zagotovo želite pritegniti pozornost svojih strank. Pa ne samo to. Želite si, da si vas bodo stranke zapomnile. Privlačna in premišljena vsebina bo to zagotovo naredila. Privlačen logotip podjetja, premišljen slogan in okusna postavitev elementov bodo dali vaši vizitki profesionalen videz. Če pa boste dodali tej vizitki še osebno fotografijo, si boste zagotovili tudi prepoznavnost, izstopali pa boste tudi med veliko večino vizitk, ki take fotografije nima. Saj veste, za vsakim podjetjem stojijo ljudje. Če ste pri svoji stranki pustili dober vtis, ji izročili poslovno vizitko z vašo osebno fotografijo, bo ta stranka ob pogledu na vizitko vedno točno vedela, čigava je, in kaj se je z vami že pogovarjala. Če te fotografije ni, pa ta prvi vtis počasi zbledi, vizitka pa se preprosto izgubi v množici drugih.

Če iščete oblikovanje in kvaliteten tisk vizitk lahko tukaj najdete rešitev.

 

Vizitka s sliko
Vizitka z osebno sliko pusti bolj globok vtis, saj nas spomni na osebo, s katero smo bili v kontaktu. Tako si lažje zapomnimo tudi podjetje in njegove produkte.

 

  1. Orodje za direktno trženje

Moderno natisnjena poslovna vizitka je lahko eno od vaših najučinkovitejših orodij za direktno trženje. Na internetu boste to počeli s SEO optimizacijo, Google oglasi in oglasi na socialnih medijih, z e-mail marketingom in še čim. Ko pa se boste kjerkoli (na sestankih, konferencah, seminarjih, potovanjih ali kako drugače) srečali s svojimi potencialnimi strankami v živo, pa jim izročite svojo vizitko. Morda bo to postala celo poteza vašega življenja. Zato imejte vedno pri sebi nekaj izvodov svoje poslovne vizitke.

 

  1. Povejte kakšne probleme rešujete.

Na vizitkah je potrebno navesti tudi, katere probleme rešuje vaše podjetje vašim strankam. Samo navajanje svojega imena in imena podjetja ter kontaktnih podatkov je premalo. Če boste natančno povedali kaj počnete, bo lahko vaša vizitka postala tudi sredstvo za priporočilo. Nekdo, ki ste mu izročili svojo poslovno vizitko vas bo morda v svojih vsakodnevnih pogovorih omenil še komu. Možnost, da se bo to zgodilo pa bo minimalna, če vaša vizitka ni takšna, kot bi morala biti. Nepremišljeno oblikovana vizitka, natisnjena na domačem tiskalniku na navaden papir v tem primeru najbrž nima nikakršnih možnosti.

Za marketinško zasnovane in primerno natisnjene vizitke, ki vam lahko pripeljejo nove stranke poglejte TUKAJ

 

 

  1. Izgradnja zaupanja

Zaradi izjemno konkurenčnega tržnega okolja si moramo zagotoviti zaupanje v podjetje in v njegove produkte. S poslovnimi vizitkami lahko to zaupanje zelo povečate. Če se lotite izdelave vizitke „z levo roko“, si tega zaupanja ne boste mogli zagotoviti. Stranke bodo dobile vtis, da jih ne cenite dovolj, da bi jim dali iz rok spodobno vizitko. Ker pa ljudje na splošno raje kupujemo od znanih podjetij in oseb, je toliko bolj pomembno, da v grafično podobo vključite tudi svojo osebno fotografijo. S tem boste, poleg prepoznavnosti, naredili tudi vtis, da mislite resno, in da za svojimi produkti stojite tudi osebno.

 

Sporočilo vizitke
Na eni strani vizitke naj bo marketinško sporočilo, s katero sporočite stranki, kako ji boste rešili njen problem. Če boste imeli na vizitki samo kontaktne podatke in naziv podjetja, bodo ljudje vašo vizitko kmalu "izgubili".

 

Zaključek

Ne glede na to, da vse več podjetij ustvarja vse več prodaj in zaslužka preko interneta, so poslovne vizitke še vedno nuja. Podjetniki in trgovci se namreč še vedno srečujejo s svojimi potencialnimi strankami na najrazličnejših mestih. Če ob teh priložnostih vizitke nimate boste potencialno stranko težko spremenili v kupca. V osebnem stiku pa lahko dobro oblikovana in kvalitetno natisnjena vizitka, ki ste jo izročili svoji potencialni stranki pomeni poleg realizirane prodaje tudi promocijski material, ki vam preko priporočila pripelje še druge kupce.

Zato vam lahko slabo oblikovana in neustrezno natisnjena vizitka prinese več škode kot koristi.

Kako lahko pridete do dobre vizitke pa preverite na

https://fotkar.com/izdelek/oblikovanje-vizitke/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.