Delo od doma – moji vtisi po letu in pol

 

 

Delo od doma je lahko tudi zabavno

 

Po približno letu in pol, odkar sem med svojim iskanjem različnih možnosti za delo zvedel, da obstaja tudi t.i. delo od doma preko interneta, lahko rečem, da je bila to zame v vseh pogledih pozitivna izkušnja. Zakaj?

 

Delo od doma je lahko tudi zabavno.
Delo od doma je lahko tudi zabavno.

 

Čas mojega življenja sem namenil nečemu koristnemu, to je spoznavanju in učenju.

Začel sem spoznavati, kako deluje internet, naučil sem se ogromno o orodjih za delo od doma, o načinu razmišljanja, o samomotivaciji in potrebni aktivnosti. Kasneje sem spoznal tudi veliko čudovitih ljudi, s katerimi še vedno sodelujem, komuniciram. Nekateri so bili moji mentorji za delo od doma, nekaterim sem sedaj že jaz mentor.

 

Delo od doma in zaslužek na internetu-izkušnje (2)
Delo od doma prinaša nova poznanstva. Pomembna je tudi medsebojna pomoč.

 

Kje sem pridobil ta čas?

To je preprosto čas, ki ga sicer radi porabimo za npr. gledanje televizije in s tem prenapetih in neproduktivnih, da ne rečem še kaj, politikov (ko sedaj tu in tam prižgem televizor ugotovim, da so po letu in pol na sceni še vedno iste face, ki še vedno niso rešile istih problemov), večnih filmskih ponovitev in obveznih reklam (ali jih tudi vi znate že na pamet?), raznih reality showov, starih in prežvečenih nadaljevank. Drugi vir časa pa izhaja iz igranja raznih iger na internetu. Ne rečem, da je to za vsakogar neumnost, ampak meni je pomenilo veliko, ko sem lahko počel nekaj drugega, recimo temu, nekaj koristnega, kar mi je prav tako nudilo veliko zabave.

 

Sanje, iskanje, delovanje.

Pravijo, ko nekaj želimo, iščemo, potem tudi delujemo v smeri proti cilju, zato nam univerzum uresniči naše sanje. Predvsem pa si po moje to uresničimo sami. Ko nekaj želimo, ko to iščemo in delujemo v smeri uresničitve, smo sami ta univerzum. To je zame vsa razlaga tega, kako je treba biti ob pravem času na pravem mestu.

O tem, kako je nujno imeti svoje sanje ne bom pisal, ker je na mojih straneh cel članek na to temo in ga lahko preberete tukaj. Brez sanj pri delu od doma preprosto ne gre. Pa ne samo pri delu od doma. To velja v vseh situacijah. Sanje so najboljši možni motivator, saj ko se lotimo dela od doma nimamo prav nikogar, ki bi nas k nečemu priganjal, nam nalagal delo. Vse je stvar naše odločitve, naše pripravljenosti za delo in učenje.

Delo od doma in zaslužek na internetu-izkušnje (3)
S pravilnim pristopom nudi delo od doma tudi osebnostno rast.

 

Delo od doma preko interneta je prevara.

 

Ne bo držalo. Res je, da je na internetu mnogo produktov, s katerimi želijo nekateri s prevarami drugih ljudi na hitro zaslužiti, ampak kaj ni tako tudi v realnem svetu? Ne bom našteval imen in podjetij, ampak saj še vedno gledate televizijo, mar ne?

Tudi na to temo lahko preberete članek na moji spletni strani.

Delo od doma je recimo tudi pisanje takih člankov kot je ta, pa razne internetne trgovine s celotnim spektrom izdelkov ter promoviranje izdelkov v teh trgovinah, prodaja internetnih orodij, ki jih potrebujemo za delo od doma in še in še. Pa se vam zdi to tudi prevara? Potem je najbolje, da ne nadaljujete z branjem.

 

Največji problem – katerega dela od doma se lotiti, kako in kje se naučiti delati.

To je največji problem, ker na začetku sploh ne vemo kaj iščemo. Eden od mojih prvih člankov je govoril ravno o tem. Na tem koraku bi pravzaprav potrebovali prvo pomoč, pa je običajno ni. Ali vam lahko jaz pomagam, da najdete svoje delo od doma? NE VEM! Lahko vam le povem, kaj počnem že leto in pol sam, kje sem se vsega naučil in kje imam rezultate.

 

Začeti je treba pri osnovah.

Pri delu od doma je treba najprej razumeti, da to ni služba, ampak je posel. Za lažje razumevanje te razlike preberite članek o razliki med PLAČO in ZASLUŽKOM, ker pa vsakogar najbrž zanima še kdaj in koliko bo zaslužil, ne smete spregledati TEGA ZAPISA. Če ste prebrali in razumeli oba članka, gremo lahko naprej.

Delo od doma in zaslužek na internetu-izkušnje (8)
Izobraževalne vsebine za delo od doma so dostopne velikokrat tudi brezplačno.

 

Potrebna orodja za delo od doma.

 

Osnovni orodji za delo od doma sta:

  1. Spletna stran ali blog – to je osnova vsakega delovanja na internetu. Nekje se namreč morate predstaviti in povedati ostalim, s čim se ukvarjate.

  2. Avtoresponder (avtomatski odzivnik) - je orodje, s katerim boste nekatera svoja opravila lahko avtomatizirali, kar je tudi bistvena prednost in cilj dela od doma preko interneta.

Seveda boste uporabljali kot orodje še druge, vam bolj ali manj znane produkte kot so: Facebook, Google, G+, Tweeter, Pinterest in druge.

Katera orodja pridobiti in kako jih uporabljati zna biti prava nočna mora, če nimate nekoga, ki bi vas vodil in vam svetoval. Jaz sem se po nekem „naključju“ priključil programu, v okviru katerega sem dobil kompletno izobraževanje o delu od doma in imam skupino ljudi, ki si medsebojno pomagamo in svetujemo. Pomagamo pa seveda tudi vsem, ki se nam na novo priključijo, tako da nihče nikoli ne ostane sam, brez pomoči. Vse to poteka v meni poznanih jezikih z območja bivše države (če kdo teh jezikov ne razume, pa lahko izbere tudi angleščino). Pristop k temu programu je za vsakogar brezplačen, pa tudi kasneje ni nobenih obveznih stroškov, čeprav jaz nekaj malega stroškov tudi imam, vendar jih je treba razumeti kot investicijo, da lažje opravljam svoje delo od doma.

 

Delo od doma in zaslužek na internetu-izkušnje (7)
Tako kot za vsako drugo delo je tudi za delo od doma potrebno dobro orodje

 

Kakšne so investicije, če se lotite dela od doma?

 

Investicije za delo od doma so, če predvidevam, da računalnik in internet seveda že imate, resnično majhne, za začetek in učenje pa lahko uporabljate celo brezplačne servise:

  1. Spletna stran ali blog – začnete lahko z brezplačnimi možnostmi kot so: Blogger, Webly, Wix ali podobni. Ti vam nudijo tako domeno (vaš internetni naslov, po katerem vas lahko uporabniki najdejo), kot tudi gostovanje na njihovem strežniku (prostor, kjer je shranjena vaša vsebina). Tudi sam imam še vedno nekaj spletnih strani narejenih s temi servisi.

  2. Avtoresponder – V programu v katerega sem vključen že imamo neke vrste avtoresponder, ki je seveda brezplačen, lahko pa si omislite tudi MailChimp, ki je tudi brezplačen in omogoča že nekaj več opravil.

Seveda pa vam ti brezplačniki kasneje, iz raznih razlogov, ne bodo več všeč in boste namenili nekaj denarja zato, da boste kupili lastno domeno (naslov), ki jo lahko dobite že za nekaj dolarjev. Sam jo imam pri slovenskem ponudniku (dražja varianta) in stane približno 15$ na leto. Prostor za gostovanje svoje domene na strežniku (hosting) lahko zakupite že za 4$ ali celo manj na mesec, resen avtoresponder pa boste dobili od 9 pa tja do 30$ ali več, odvisno od tega kako velike so vaše baze kontaktov.

Sam uporabljam servis, ki ima glede tega celovito ponudbo in mi nudi gostovanje na strežniku, avtomatično integracijo najbolj uporabljanega brezplačnega programa za izdelavo spletnih strani (WordPress) na strežnik, program za izdelavo reklamnih spletnih strani (splash pages) in neomejen avtoresponder ter usklajeno medsebojno delovanje teh orodij, kar me stane samo 11,5$ na mesec.

Kot vidite, je investicija v vaše znanje in v vaš posel res majhna ali pa je celo ni, učenje poteka zelo hitro in učinkovito (seveda v okviru vaših možnosti), pa tudi, ko boste že dodobra zgradili vaše temelje in hoteli nadgraditi svoj posel, bodo vaša mesečna vlaganja tako majhna, da jih s stroški, ki so potrebni za posel v klasičnem pomenu (trgovina z različnim blagom, servisna delavnica ipd.), sploh ne moremo primerjati.

V zadnjem času opažam izjemen porast ljudi, ki so se nam priključili pri delu od doma. Seveda jih je tudi veliko odnehalo, nezadovoljnih, razočaranih, veliko pa jih tudi nadaljuje, raste v poslu, dosegajo čedalje večje uspehe in so zadovoljni. Jasno, kot povsod drugje. Vse pa je še vedno odvisno le od nas samih, od tega, kakšne so naše sanje, koliko smo se pripravljeni posvetiti doseganju svojih ciljev in kako vztrajni smo.

Delo od doma in zaslužek na internetu-izkušnje (6)
Delo od doma ni služba, delo od doma je posel. Spoznaje to razliko.

 

 

Vas je zamikalo?

 

Poskusiti si izboljšati svoje finančno stanje s tem, da se nekaj naučite, da potem tudi znate delati je lahko tudi za vas pozitivna izkušnja. Delo od doma pri nas še vedno ni tako razširjeno kot drugod po svetu. Kot kaže smo nezaupljivi in ne sprejemamo radi novosti. Ampak internet s svojimi možnostmi je tukaj.

Na teh straneh imate povsod možnost, da se mi pridružite. V tem primeru vam bom osebno pomagal pri vaših začetkih in vas vključil tudi v našo skupino. V kolikor potrebujete še kakršno koli informacijo, lahko napišete komentar ali pa mi to sporočite na:

e- naslov gorazd.svete@gmail.com ali

FB na zasebno https://www.facebook.com/Gorazd.Svete1

 

 

Image courtesy of:

Stuart Miles
Phaitoon
hin255

at FreeDigitalPhotos.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.