Zakaj je Donald Trump osvojil Združene države Amerike

Združene države Amerike imajo novega predsednika. Kaj se lahko mi naučimo iz tega?

Združene države Amerike so izvolile svojega novega predsednika. Donald Trump je, najmanj kar lahko rečemo, zelo kontroverzna oseba. Kljub temu pa je uspel prepričati večino Američanov, da so ga izvolili. Moj namen tukaj ni ugotavljati, kaj to pomeni za Združene države Amerike, ampak kaj to pomeni za nas, v smislu uspešnosti pri naših poslih. Ali lahko zvemo kaj novega? Ali pa je to samo dokaz, da vse kar že vemo iz predhodnih člankov dejansko tudi deluje.

Predsednik za Združene države Amerike
Kaj se lahko naučimo iz bitke za predsednika za Združene države Amerike.

 

Ali so Združene države Amerike kaj drugega kot kakšno podjetje?

 

SANJE IN CILJI

Tako kot vsaka država so tudi Združene države Amerike v bistvu eno veliko podjetje. Na čelu podjetij pa so lastniki teh podjetij, če zaradi lažjega razumevanja vse skupaj malce poenostavimo. Ti pa so ustanovili ta podjetja zato, ker poskušajo preko njih uresničiti svoje sanje in v zvezi z njimi svoje cilje.

ODLOČITEV

Da postaneš predsednik države (velja seveda tudi za Združene države Amerike) ali pa lastnik podjetja, se moraš za to najprej odločiti. Pravzaprav je vsako naše delovanje, tudi v vsakdanjem življenju posledica naše odločitve. Oba, tisti, ki se je odločil da bo postavil svoj posel in potem tudi deluje v tej smeri, kakor tudi tisti, ki leži na kavču, gleda TV in se pritožuje, da mu nihče ne ponudi dela, počneta namreč natanko tisto, za kar sta se odločila.

aiop468-60-2

AKCIJA

Vse aktivnosti, ki jih je počel Donald Trump so ga pripeljale na čelo Združenih držav Amerike. Če ne bi deloval v skladu s svojimi cilji, ne bi cilja nikoli dosegel. Tudi maratonec ne pride do cilja, če se na poti ustavi, ali zavije kam drugam iz začrtane poti.

NAPAKE

Zagotovo je napravil tudi mnogo napak in celo neumnosti. Vendar pa je očitno seštevek na pozitivni strani večji od tistega na negativni. Ali pa je v tem primeru Združenih države Amerike seštevek boljši od seštevka konkurenta. Kot vidite oboje pelje do zmage. Nikoli ni mogoče delovati brez napak. Bistvo je, da si si napake pripravljen priznati, jih popraviti in nadaljevati naprej k začrtanemu cilju.

V videu pa si lahko pogledate še 10 pravil uspeha Donalda Trumpa. Ne glede na to, kaj si vi osebno mislite o njem, vam morda lahko pomagajo na vaši poti do uspeha.

Združene države Amerike so izbrale

 

Brez izgovorov

Velika večina vas bo najbrž pri vsem tem pomislila, da Donald Trump ne bi postal predsednik, če ne bi imel denarja. Res je. Ampak če hočete priti do denarja začnite brati ta članek spet od začetka. Pot je enaka, bodisi da hočete zaslužiti denar, bodisi, da hočete postati predsednik. Pa čeprav so to Združene države Amerike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.