Samo Facebook oglaševanje ni dovolj za uspešno poslovanje na internetu?

Facebook oglaševanje je pomembno v konceptu dela na internetu

Facebook oglaševanje je v konceptu dela na internetu zelo pomemben dejavnik. Nikakor pa ni dovolj, da bi uspeh svojega delovanja gradili samo na njemu. Veliko ljudi, s katerimi se pogovarjam namreč pravi, da svojo ponudbo objavljajo na Facebooku in da na ta način tudi nekaj prodajo. Večina objavlja svojo ponudbo celo na svojem osebnem profilu, kar pa po pravilih Facebooka pravzaprav niti ni dopustno.

Za Facebook oglaševanje obstajajo druge, legalne poti. Marsikdo med vami jih morda sploh ne pozna, za nekoga drugega, pa se zdijo te poti prezahtevne. Prezahtevne pa so lahko le, dokler ne veste, kako celovit internetni model sploh deluje in kako so te poti pravzaprav preproste. Za samo Facebook oglaševanje je najprej nujno potrebno, da si ustvarite svojo Facebook stran. Facebook vam namreč omogoča, da si naredite neomejeno število strani. In to brezplačno. Potrebujete torej le nekoliko volje in časa, da se pozanimate, kako se to naredi in da to potem to tudi naredite. V bistvu si tako stran izdelate zelo hitro, navodila pa so dostopna tudi na samem Facebooku, ali pa, če boste pokukali na YouTube.

Facebook oglaševanje preko FB strani
Facebook oglaševanje poteka preko FB strani in ne preko FB profila

 

Brezplačno in plačljivo Facebook oglaševanje

Ko boste imeli takšno stran narejeno, pa si poiščite in si oglejte strani, ki že imajo veliko prikazov, saj se upravljalci teh strani zagotovo spoznajo na svoje delo. Poglejte, kako so napisane objave, kakšne povezave in fotografije so priložene in poskušajte to upoštevati pri svojih objavah. Na ta način boste sčasoma povečevali število ogledov in prikazov, všečkov, komentarjev in deljenj. Tako bo ta stran predstavljala vaše brezplačno Facebook oglaševanje. Načinov za brezplačno Facebook oglaševanje je sicer še nekaj, vendar o njih kdaj drugič.

Če pa boste želeli, da bodo vaši rezultati prišli hitreje, pa boste uporabili plačljivo Facebook oglaševanje. Tudi za to vrsto oglaševanja boste uporabili vašo Facebook stran. Načinov za plačljivo Facebook oglaševanje je tudi več in jih boste zlahka našli. Predlagam, da spoznate vse in se potem odločite katerega boste za posamezno oglaševalsko akcijo uporabili. Za to vrsto Facebook oglaševanja boste porabili samo toliko denarja, kot boste sami določili glede na namen, dosežene rezultate in vaš razpoložljiv budget. Če pa vam 10€, ki jih vložite v plačlivo Facebook oglaševanje prinese že 20€ zaslužka, pa je verjetno jasno, kaj morate v nadaljevanju storiti. Da bo zaslužek večji boste povečali vložek v oglaševanje. Seveda pa imate še vedno tudi možnost, da izboljšate svojo promocijo. Tako predstavlja Facebook oglaševanje tudi enkratno možnost za testiranje, kaj v vašem poslu deluje in kaj ne.

 

aiop468-60-2

Zakaj Facebook oglaševanje ni dovolj

Kljub temu  pa samo Facebook oglaševanje ni dovolj, da bi bil posel maksimalno uspešen.

Osnova vsakega internetnega posla je spletna stran, kjer boste imeli predstavljeno vašo celovito ponudbo in kjer boste imeli orodja, s katerimi boste legalno zajemali kontakte strank, ki ji zanima ravno vaša ponudba. S temi orodji boste potem komunicirali s potencialnimi strankami in jih spreminjali v kupce.

Če ste pogledali kako izgledajo uspešne Facebook strani, ste videli, da so objave na teh straneh kratke. Naloga, ki jo ima Facebook oglaševanje je le vzpodbuditi pozornost čim več ljudi od vse te množice, ki se stalno zadržuje na Facebooku. Tako kratke objave pa nikakor ne morejo nuditi vašim potencialnim strankam zadostne informacije o vaši ponudbi. Zato jih boste preko povezav vodili iz vaše Facebook strani na vašo spletno stran, kjer pa boste predstavili svojo ponudbo v celoti. Na njej pa boste imeli tudi vsebino, s katero boste zajeli kontakte tistih ljudi, ki jih vaša ponudba še posebno zanima. Za njih pa veste, da bodo slej ali prej postali tudi vaši kupci.

 

Za podrobnejše informacije mi lahko tudi pišete, in sicer na gorazd.svete@gmail.com.

 

Morda deluje na prvi pogled komplicirano, vendar ni. Mnogim se celotna slika zloži, ko si priskrbijo osnovna orodja za delo in začnejo z njimi tudi delati. Bistveno je, da se lotite in potem se vam bodo začele, ena za drugo, odkrivati tančice. Na koncu boste tudi sami ugotovili, da je Facebook oglaševanje absolutno potrebno, nikakor pa ni zadostno.

 

 

 

-

Image courtesy of Master isolated images

at FreeDigitalPhotos.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.