Kako narediti spletno stran sam in najceneje

Kako narediti spletno stran pravilno

Kako narediti spletno stran, se morda zdi marsikomu znanstvena fantastika. Zato se večina zateka k različnim izdelovalcem spletnih strani. Na trgu je veliko profesionalnih in dobrih servisov, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo, vendar pomenijo cene njihovih storitev za marsikoga nepremostljivo oviro. Zato v tem primeru posežejo po alternativni rešitvi. To pa je ponavadi sosedov sin, ali pa kakšen nečak, za katere vemo, da se veliko zadržujeta na internetu. Vendar je to zagotovo najslabša varianta. Če hočete namreč s svojo spletno stranjo tudi zaslužiti, mora biti temu primerno izdelana. Kako narediti spletno stran, ki vam bo prinašala zaslužek, pa dostikrat ne vedo niti še tako dobri računalničarji, niti grafični oblikovalci, kaj šele sosed, ali nečak. Za uspešnost vaše spletne strani niti ni odločilnega pomena njen izgled, čeprav se je treba potruditi tudi za to. Najpomembnejša za to, kako narediti spletno stran, da bo tudi prinašala zaslužek, sta struktura in vsebina.

O strukturi vam bodo vedeli največ povedati ljudje, ki se ukvarjajo z internetnim marketingom, ki vedo, kakšna so pravila, kako narediti spletno stran pravilno, in ki na ta način sami tudi zaslužijo. O vsebini spletne strani pa boste seveda vedeli največ prav vi sami. Vsebina, pa je na internetu kralj, zato je, kot vidite, večina dela res v vaših rokah.

kako narediti spletno stran sami in poceni
Z brezplačnimi orodji, ki so na razpolago na internetu, boste tudi vi vedeli, kako narediti spletno stran, ki bo privlačna in učinkovita.

 

Kako narediti spletno stran najceneje

Glede na to, da boste torej vsebine kreirali sami, boste morali, tako ali tako, največ dela narediti prav vi. Koliko pa boste plačali nekomu, da vam bo potem postavil lažji del posla?

Da vam bo naredil osnovno spletno stran, osnovno strukturo in potem vnašal vaše vsebine? Malo poguglajte na internetu in si poglejte cene. Ampak resnično, poglejte le tiste, dobre servise, ki vam lahko zagotovijo tudi, kako narediti spletno stran, ki bo marketinško učinkovita. Če imate dovolj denarja in če nimate časa, potem je to seveda v redu. Če pa ste z denarjem bolj na tesno, se vam pa ljubi vložiti nekaj časa in nekaj malega denarja v izobraževanje, kako narediti učinkovito spletno stran, pa lahko za prav vse poskrbite sami. Vložek časa in denarja se vam bo namreč v zelo kratkem času večkratno povrnil. Ne pravijo zastonj, da se najbolj splača ravno vlaganje vase, v svoje znanje. Zato vam za izdelavo in vzdrževanje vaše spletne strani ne bo treba plačevati več tisoč evrov, vse spremembe, dopolnitve in vnose vsebin pa boste zlahka opravili sami, kadar boste vi to želeli. Pomeni, da boste imeli nad svojo spletno stranjo zares popoln nadzor.

Kako narediti spletno stran


Kako narediti spletno stran sami

Marsikdo se verjetno sprašuje, kako narediti spletno stran sam, če pa o tem nič ne ve. Ker mu je to, kot sem rekel na začetku, znanstvena fantastika. Če se boste tega lotili in si morda omislili nekaj malega izobraževanja ali mentorskega vodenja, boste kmalu dojeli, kako narediti svojo spletno stran z brezplačnimi orodji, ki so vam na voljo na internetu. Morda jo boste naredili že v nekaj urah. Ne verjamete?

Za začetek potrebujete le svojo lastno domeno in gostovanje in že se boste lahko lotili postavitve vaše nove spletne strani. Če ne veste, kaj je domena in kaj je gostovanje si oglejte  video na tej strani.

Kje pa ju dobite za ugodno ceno, pa vam lahko zaupam, če mi boste pisali na gorazd.svete@gmail.com

 

Brezplačna domena in gostovanje

Na koncu poglejmo še možnost, ki se vam bo slej ali prej ponudila, ko boste brskali po internetu. To so ponudbe za brezplačno domeno in gostovanje. Osebno vam nikakor ne morem svetovati, da se odločite za to varianto. S tem boste namreč na svoji spletni strani prisiljeni oglaševati še nekoga drugega. Potencialni kupci bodo videli, da uporabljate brezplačno domeno in boste zato v njihovih očeh delovali neprofesionalno. Lahko pa se vam celo zgodi, da vam ponudnik vašo spletno stran ukine, če mu na njej nekaj „ni všeč“. Si želite ostati na ta način brez svojega glavnega spletnega orodja? Izgubiti vse delo, ki ste ga vložili v njegov nastanek?

Cene za domeno in gostovanje so namreč tako nizke, da se vam to preprosto ne splača.

aiop468-60-2

Za zaslužek na internetu je potrebno vzpostaviti nekaj orodij. Spletna stran pa je tista osnova, ki jo preprosto morate imeti. In če je osnova dobra, potem je tudi izgradnja posla v nadaljevanju veliko lažja in uspešnejša. Zato se najprej resnično posvetite temu kako narediti spletno stran.

 

--------

Slika:
Image courtesy of hywards at FreeDigitalPhotos.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.