Mariborsko Pohorje

 

 

Mariborsko Pohorje za vikend paket presenečenja

 

Olga in Frenk, Mojca in Gorazd, Marija in Bojan, Jožica in Marjan, Lidija in Janez ter Nada in Zvone je bilo šest parov, ki smo 10. maja letos obiskali Mariborsko Pohorje. Razlog? Vikend paket presenečenja, ki smo ga štirje pari pripravili kot darilo za peti par, šesti par pa se nam je na poti na Mariborsko Pohorje pridružil kot organizator vikenda.

 

Mariborsko Pohorje in gričevje pod njim
Mariborsko Pohorje in gričevje pod njim

 

Vikend paket presenečenja je že naša stalnica. Gre za obliko druženja, za katero smo se odločili že pred leti, ko smo prvemu iz naše družbe ob njegovi 50-letnici poleg darila podelili tudi bon za tridnevni izlet v neznano. Pogoj, ki smo ga postavili, je bil, da lahko bon izkoristi le, da vikend paket presenečenja preživi skupaj s prijatelji, ki smo mu bon podelili. Tako smo do sedaj izkoristili že šest bonov. Bili smo na Dolenjskem, Primorskem, na otoku Pagu, za letos pa smo se odločili za Štajersko in še posebno za Mariborsko Pohorje. Vikend paket presenečenja namreč vključuje poleg druženja ob dobri jedači in pijači tudi rekreacijo – sprehode, pohodništvo ali kolesarjenje, druženje pa vedno začinimo tudi z glasbo in petjem, saj smo vsi, čeprav eni bolj, drugi manj nadarjeni, ljubitelji petja, v svojih vrstah pa imamo tudi za nas, amaterje, odličnega kitarista, ki pa bi bil, če bi se naučil besedila pesmi na pamet, še boljši.

 

"Krivec", da smo obiskali Mariborsko Pohorje
"Krivec", da smo obiskali Mariborsko Pohorje

 

Skratka: to je bil že naš sedmi vikend paket presenečenja, organizacijo tokratnega našega vikend paket presenečenja pa smo prepustili paru, ki Mariborsko Pohorje dobro pozna. Par, ki sicer prijateljuje z enim od parov iz naše družbe, smo ostali spoznali na enem od naših druženj in ker smo se takoj odlično ujeli, sta nas zakonca, ki sta sicer doma iz okolice Maribora, povabila, da ju enkrat obiščemo. Ne da bi vedel par, za katerega smo pripravljali vikend paket presenečenja, smo se zato s parom iz Štajerske dogovorili, da nam bosta organizirala naš sedmi vikend paket presenečenja, kar pomeni predvsem, da bosta poskrbela za našo tridnevno namestitev in pripravila predloge, kaj bi lahko počeli oziroma kaj bi si lahko pri njih ogledali.

 

Predno smo "napadli" Mariborsko Pohorje
Predno smo "napadli" Mariborsko Pohorje

 

Ob tem smo se že ob prvih pogovorih dogovorili, da se bomo povzpeli na Mariborsko Pohorje, saj z izjemo le treh iz naše družbe petih parov, ostali Mariborsko Pohorje še nismo obiskali oziroma se vsaj ne spomnimo, da smo na njem že bili. Od naših osnovnošolskih let, ko smo hodili na šolske izlete, je namreč minilo že preko 40 let. Včasih je bila šolska politika, da smo učenci na izletih spoznavali našo domovino po »dolgem in po čez«. Tako smo otroci hodili na izlete v različne konce Slovenije, v šolskem spisu pa smo morali potem opisati svoje vtise z izleta. Prav po enem od takšnih doživljajskih spisov, ki se mi je vtisnil v spomin, se sama spomnim, da smo bili na Vršiču. Zato je možno, da je bil kakšen šolski izlet organiziran tudi na Mariborsko Pohorje, a se danes tega od nas ne spomni več nihče. V resnici ali pa nevede, ker se ne spomnimo več, nas je tako večina iz 12-članske družbe Mariborsko Pohorje prvič videla z mesta ob samem njegovem vznožju.

 

Ko se povzpnete na Mariborsko Pohorje je razgled na Maribor čudovit
Ko se povzpnete na Mariborsko Pohorje je razgled na Maribor čudovit

 

Zaradi bolečin v križu enega izmed članov naše druščine, za katerega bi bil vzpon na Mariborsko Pohorje prevelik zalogaj, smo se tudi ostali solidarno odločili, da se bomo povzpeli z gondolo, z 10-minutno vožnjo z gondolo pa smo se tudi vrnili, čeprav so nekateri ob vzponu napovedali, da se bodo vrnili peš. Vendar pa nas je tedaj že priganjal čas, saj je imel naš vikend paket presenečenja, v katerem je imelo sicer Mariborsko Pohorje osrednje mesto, izdelano časovnico za oglede še drugih zanimivosti.

 

Predno smo zapustili Mariborsko Pohorje
Predno smo zapustili Mariborsko Pohorje

 

Po enournem sprehodu do Mariborske koče, saj smo se vmes ustavili pri stolpu, smo tam pomalicali in se zadržali malce dlje, kot smo mislili, da se bomo. Pri koči smo se tudi slikali, za kar smo zaprosili enega od obiskovalcev pri Mariborski koči, kar je ta z veseljem storil. Dejal nam je, da nas je zelo lepo videti, saj so danes takšne, dobro razpoložene druščine prijateljev na skupnem pohodu že prava redkost. Tudi zato pa nam bosta Mariborsko Pohorje in naš sedmi vikend paket presenečenja ostala še v lepšem spominu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.