Motivacija s Sašo Einsiedler

 

Zakaj ima motivacija tako močen vpliv na naše življenje?

 

Motivacija je ena čudna stvar, o kateri mnogokrat niti ne razmišljamo, sploh ko gre za nas same. Pa vendarle je motivacija, hočeš nočeš tukaj, v nas. Odvisno je samo kakšna je. Pozitivna, negativna? Pa si lahko kako pomagamo, da negativno motivacijo spremenimo v pozitivno? Seveda lahko!

V ponedeljek popoldan sem se odpravil v Dolenjske Toplice v gostilno Oštarija, kamor me je povabil Tomaž Gorec, ki je pripravil zanimivo obliko seminarja. Ne vem zakaj sem bil že na poti tja nekako židane volje. Mogoče je na to vplivala misel na kulinarično razvajanje, ki me je tudi čakalo tam, ali pa je preprosto „bilo nekaj v zraku“. Nekaj je zagotovo prispevalo tudi čudovito pomladansko vreme.

Motivacija s Sašo
S Sašo sva malo poklepetala tudi o Kočevju.

 

Zaradi omejenega prostora se nas je zbrala le manjša množica, mislim, da nas je bilo 30. Ravno prav, če mene vprašate. Že ob prihodu so se ob hladnem bifeju na vrtu začeli prijetni spoznavni pogovori. Kmalu se je dalo začutiti neko pristnost, čeprav smo bili zbrani zelo različnih starosti, profilov in usmeritev. In kaj nas je torej pripeljalo na to skupno točko? Zagotovo tema seminarja.

 

Tomaž Gorec

V krajšem uvodu je Tomaž poudaril pomen stalnega učenja, medsebojnega povezovanje in komuniciranja in seveda kar „stresel iz rokava“ še nekaj trikov in napotkov, kako se da tudi na preproste načine pomagati svojemu poslu do uspeha in zaslužka.

 

Saša Einsiedler

Potem pa je na sceno stopila Saša Einsiedler in nas očarala s svojo svežino, sproščenostjo in humorjem. Seveda, tudi s podano vsebino in lastnimi primeri. Opazno se je njena sproščenost prenašala tudi na nas. In to se je meni zdel tisti bistveni moment tega predavanja. Pošteno, nisem pričakoval nekaj hudo novega, saj sem veliko podobnih podajanj v zadnjem času že obiskal, tako webinarjev kakor tudi seminarjev, ampak veste, te stvari je treba večkrat ponoviti, utrditi in se družiti s podobno mislečimi. Tako kot smo v šoli ponavljali pesmice, dokler jih nismo znali na pamet. Pa je tole za nas bolj pomembno kot znati pesmico na izust. Me je pa presenetila ena od njenih trditev. Ne samo, da si zaslužimo življenje kot si ga želimo, ampak nam to preprosto pripada, pravi Saša. Da, pripada. Hja, res pa je, da moramo zato narediti nekaj sami. Čisto sami, drugi nam morda lahko le malo pomagajo.

 

Einsiedler 1 copy_20151217144618

 

Webinar ali seminar?

Nimam namena tukaj pisati obnove vsega povedanega. Pa tudi ni nobene potrebe. Tako Tomaž, kot Saša imata za ta namen svoje spletne strani in jaz vam lahko le priporočam  njihov ogled. Poglejte si vsaj njune brezplačne vsebine in webinarje, čeprav..... Ali veste kakšna je razlika med gledanjem dirke Formule 1 po TV ali v živo na dirkališču? Jaz vem! In razlika med webinarjem in seminarjem je približno enaka.

 

Motivacija s Sašo2
Motivacijo je popestrila tudi odlična hrana.

 

Ah, seveda. Na koncu pa je prišel še finale. Jaz sem medtem spoznal še enega navdušenega jadralca, ki je po naključju Tomažev brat (hm, čudno, kako skoraj vedno in skoraj povsod spoznam kakšnega jadralca). Vedno nasmejano osebje nam je na mizo prijazno znosilo še obljubljeno kulinarično razvajanje (res je bilo takšno), manjkala pa ni niti predstavitev vin lokalnega vinarja. V gostilni Oštarija sem bil to pot prvič, zagotovo pa ne zadnjič. Prijetno urejen prostor, odlična hrana in prijazna postrežba je pač tisto, zaradi česar se človek vedno rad vrne.
Pa povejte če se ne splača taka motivacija!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.