Dobra ponudba za zaposlitev ali lastno podjetje?

Ali je bolj dosegljiva dobra ponudba za zaposlitev ali lastno podjetje?

Dobra ponudba za zaposlitev je, kot kaže, nekaj tako redkega kot kepa zlata. Tudi večina tistih, ki imajo stalno službo, s svojim statusom niso najbolj zadovoljni. Ali imajo premajhno plačo, premalo dopusta ali pa niso v dobrih odnosih s podjetnikom, torej s svojim delodajalcem.

 

Zakaj tudi dobra ponudba za zaposlitev ni tisto kar si želimo?

Eden od razlogov je morda tudi naš, pred kratkim izveden prehod iz socializma v kapitalizem. Ne bom se spuščal v debato, kateri je boljši, poglejmo pa le, kaj je osnova posameznega sistema in zakaj po moje dobra ponudba za zaposlitev ne nudi tistega, kar si nekateri želijo. Kapitalizem v svoji osnovi teži k prodaji in dobičku. Ker smo sedaj tudi mi v kapitalizmu, so se morala podjetja temu prilagoditi in delujejo po teh principih. Če podjetje ne ustvari dobička propade (pa pustimo ob strani, da se nekateri podjetniki obnašajo ultra kapitalistično, če že ne kaj drugega).

jobs
Čakati da pride ponudba za zaposlitev, ali začeti svoj posel? Priložnosti za lasten posel je veliko.

 

Na drugi strani pa se mi zdi, da živijo mnogi, ki jih zanima ponudba za zaposlitev, še vedno v socializmu. Tako jih vzgaja njihova okolica. Pričakujejo, da bo za njihovo boljše življenje poskrbela država, podjetje ali celo starši. Nekateri morda čakajo do poznih let na zavodu za zaposlovanje in živijo na grbi svojih staršev. Čakajo na idealno ponudbo za zaposlitev, ki pa po tej poti in na ta način zagotovo ne bo prišla.

 

Kaj lahko jaz naredim za neko podjetje?

Ključno vprašanje danes ni več, kaj bodo naredili drugi za mene, ampak, kako lahko jaz s svojim delom pomagam drugim in s tem tudi sebi. Samo na ta način je možno uspeti. In ko bo prišlo do te spremembe mišljenja se bo verjetno pojavila tudi večja želja po lastnem poslu. Zakaj bi namreč toliko časa životarili, če lahko poskrbite sami za svojo blaginjo. Morda tudi za blaginjo še nekoga drugega.

 

possible-379215_mala1280
Se vam zdi postavitev lastnega posla v zameno za ponudbo za zaposlitev nemogoča? Začnite razmišljati v to smer in kmalu bo nemogoče postalo mogoče.

 

Priložnost za lasten posel!

Morda bo to nekomu zvenelo čudno, ampak priložnosti za lasten posel je danes toliko kot še nikoli do sedaj. Če se boste odločali o tem, da bi zgradili svoj posel na internetu, pa ne veste kako, mi lahko pišete na gorazd.svete@gmail.com. Lahko vam pomagam pri vaših začetkih z osnovnimi informacijami.

Z razvojem interneta je postalo podjetništvo dostopno resnično vsakomur. "Na žalost" pa tudi tukaj velja pregovor, da se brez muje še čevelj ne obuje. Treba bo stopiti iz svojega obstoječega okvirja razmišljanja, prebrati kakšno knjigo in predvsem narediti AKCIJO.

Če pa trenutno le čakate, da pride do vas ponudba za zaposlitev, potem imate za to verjetno dovolj časa.

AIOP468-60-2

 

 

Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.