Ali moram investirati v svoj posel?

Koliko moram investirati v internetni posel?

 

Glede vprašanja „Ali moram investirati v svoj internetni posel“ se Slovenija pravzaprav ne razlikuje prav mnogo od tujine, čeprav imam vseeno občutek, da tujci vse bolj vprašajo „Koliko moram investirati v svoj internetni posel“. To se dogaja zagotovo zaradi tega, ker je internetni posel pri nas še več ali manj na začetku, medtem ko je v razvitem svetu prisoten že kar nekaj časa.

Popolnoma napačno je razmišljanje, da se v internetni posel vstopi kar tako, z levo roko, visiš na internetu nekaj minut in zaslužiš neko vsoto denarja. Zaradi takšnega razmišljanja pride potem do velikih razočaranj in vsesplošnega mišljenja, da so internetni posli vsi po vrsti prevara.

 

Tvoj posel1
Vsakdo lahko naredi svoj posel na internetu.

 

Že samo ime „internetni posel“ vam pove, da je to POSEL. Če se ga boste lotili morate v prvi vrsti spremeniti svojo miselno orientacijo. Če razmišljate kot zaposleni, ki menjajo svoj čas za denar, potem bo to za vas pretežka naloga. Razmišljati morate namreč kot poslovnež. Poslovnež ve, da mora vložiti svoj denar za različne namene, da bo podjetje sploh delovalo.

Poslovnež ne bo nikoli razmišljal, da bo najprej nekaj zaslužil in potem ta zaslužek vložil naprej. Takšno razmišljanje je za poslovneža nesmiselno. Za njega je smiselno razmišljanje „Kje bom dobil denar da ga bom vložil“. Poslovnež ve, da mu bo vložek prinesel dobiček.

 

Kolikšno in kakšno je vlaganje v internetni posel?

Glede na to da osnovna sredstva, računalnik in internetno povezavo najbrž že imate, je nujno, da si pridobite znanje, kako internetne posle delati. Nato pa potrebujete še osnovna orodja. Oboje skupaj vas stane približno toliko kot mesečno ena kava na dan v vaši priljubljeni kavarni. Če se vam zdi to preveč, potem bolje da o internetnih poslih sploh ne razmišljate.

Ko boste imeli orodja in znanje, boste lahko v kratkem postavili svoj posel na noge in bo vsaka naslednja investicija le še investicija v marketing. Internetni marketing se da res delati tudi brezplačno, samo da to traja in traja, da pridete do nekih rezultatov. Če boste z miselno orientacijo poslovneža in s pridobljenim znanjem internetnega marketinga znali iz enega vloženega eura narediti najmanj dva pa boste v marketing tako ali tako hoteli vlagati več in več.

 

 

Kako lahko uspete v internetnem poslu?

Prvi pogoj je, da si ustvarite celovito in končno sliko. Na eno stran postavite vašo trenutno realno sliko:

  • Morda upate, da vam bo službo priskrbel Zavod za zaposlovanje?
  • Morda imate službo, pa je plača takšna, da komaj pridete skozi mesec?
  • Delate vedno več, plača pa je vedno manjša?
  • Ste vedno slabe volje zaradi slabih odnosov s sodelavci, imate občutek, da vas delodajalec izkorišča?
  • Kako težko plačujete najet leasing ali kredit? Kakšna so vaša pričakovanja v zvezi s pokojnino? Morda jo celo imate in zato veste kakšna je?

 

Na drugi strani pa imate realno možnost da poskrbite sami zase, za dodaten ali celo reden zaslužek.

  • Delate lahko od doma, ali pa od koderkoli na svetu, da je le na voljo internetna povezava.
  • Višino zaslužka določite sami, odvisna pa je od vašega znanja in vloženega dela.
  • Starost in izobrazba nista nikakršen pogoj.
  • Ustvarite  lahko podjetje tudi za vašega zakonca in potomce.

Ni čisto enostavno, je pa dostopno vsakomur in prav vsakdo lahko uspe. In nagrada na koncu zna biti neverjetna.

Odločitev za internetno podjetje mora biti zgolj vaša. Nihče vas ne sili da ga začnete sedaj, niti vas ne bo silil, da ga boste (in kako) delali potem. Zato na morebitne komentarje večnih negativcev ne bom odgovarjal. Če pa kdo potrebuje več informacij in pomoč, lahko doda komentar pod ta članek, ali mi piše na moj Email naslov.

Pokukate lahko tudi na moj članek na na moji angleški spletni strani www.gorazdsvete.com, kjer boste našli tudi zanimiv video na temo „Ali moram investirati v svoj posel“.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.