Prodaja preko spleta

Kdo lahko prodaja preko spleta

V današnjem času lahko prodaja preko spleta vsakdo. Zato je to lahko zelo privlačna in dosegljiva oblika samozaposlitve ali pa povečanja zaslužka pri prodaji lastnih izdelkov ali storitev. Kot vidite, lahko nastopate na internetu, ki je po vseh podatkih najhitreje rastoča gospodarska dejavnost, tako tisti, ki že imate svoje izdelke ali storitve, pa tudi tisti, ki jih nimate.

prodaja-preko-spleta
Prodaja preko spleta postaje vse bolj pogosta.

 

Če nimate svojih izdelkov prevzemite brezplačno e knjigo „Zaslužek na internetu za začetnike“, in spoznajte kaj so to partnerski programi. Knjigo najdete desno od tega članka. Kot boste videli v tej knjigi, imate tudi vi možnost vzpostaviti svoj uspešen prodajni kanal na spletu. V razvitem svetu je to vse pogostejši način, s katerim se ukvarjajo mnogi, bodisi nezaposleni, ki iščejo svoj redni zaslužek, bodisi tisti, ki s svojimi prihodki niso zadovoljni in iščejo dodatne vire. Pa tudi v Sloveniji se že pojavljajo ponudniki takšnih partnerskih programov. Za kupce pa tako že vemo, da jih je na internetu vsak dan več. Če se torej posvetite zaslužku na internetu na pravi način, vam to lahko popolnoma spremeni vaše življenje.

 

 

Kako teče prodaja preko spleta

Najprej razčistimo nekaj. Ne glede na to ali imate svoje izdelke ali pa ne, ste v popolnoma enaki situaciji. Za oba segmenta poteka prodaja preko spleta na popolnoma enak način. Le da eni imate svoje zaloge, pošiljate izdelke kupcem in imate zato od prodanega izdelka celoten zaslužek. Drugi pa nimate zalog, ne pošiljate izdelkov, ne skrbi vas plačilni promet, delate pa za provizijo. Provizije pa na internetu niso majhne.

 

Oboji pa imate pa pravzaprav dve možnosti.

Prva je ta, da se priključite nekemu že obstoječemu sistemu. Taki sistemi vam nudijo del svoje spletne trgovine, kamor postavite svoje izdelke. Skrbijo tudi za vsa opravila glede plačil kupcev in vaših izplačil, vaše je le, da kupljene izdelke dostavite kupcu. Prav tako pa omogočajo tistim, ki izdelkov nimate, da promovirate izdelke iz te spletne trgovine in zaslužite provizijo za vsako izvršeno prodajo. Več o tem v prej omenjeni knjigi.

Druga možnost pa je, da vzpostavite svoj lasten celovit marketinški sistem na spletu, ste popolnoma neodvisni in delate tako kot vi hočete. O tem lahko zveste več v drugi knjigi „Kako zaslužiti na internetu s prodajo lastnih izdelkov“.
Odločite se lahko za eno ali drugo možnost, na podlagi lastnih izkušenj pa svetujem, da sčasoma vzpostavite oba sistema.

Če vam te vsebine še niso domače, se boste morda težje lotili tega posla. Sam vam lahko pomagam z brezplačnim svetovanjem kako začeti in česa se lotiti. Pišite mi na gorazd.svete@gmail.com. Prodaja preko spleta lahko postane vaša najboljša odločitev.

 

 

Fotografija: Chai25182518 at FreeDigitalPhotos.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.